Ontdek Krakau met een Nederlandstalige gids

Persoonlijk contact op maat. We stemmen samen af hoe we de rondleiding gaan invullen.

Groot aanbod aan tours, tickets en combos.

Gegarandeerd de beste prijs-gids verhouding.

Krakau

Krakau heeft een prachtig oud centrum dat onder de Unesco bescherming valt. In de roerige Poolse geschiedenis was Krakau de basis van het Koninkrijk Polen omstreeks 1038 en bleef dat tot circa 1700. Uit deze periode stammen de imposante Wawelburcht en het stadscentrum met de altijd levendige marktplaats (de Rynek, men beweert hier de grootste en gezelligste van Europa) met de sierlijke Maria-kerk en de fraaie Lakenhal. De (deels) toegankelijke universiteit stamt uit 1364. In het historische centrum zijn maar liefs 148 kerken! Maar gelukkig ook veel winkeltjes en terrassen rondom de Rynek!

Heb je nog een hotel nodig in Krakau?

Samen met Moonback hebben we een selectie van hotels gemaakt die we persoonlijk aanbevelen. Door het boeken van een van de hotels die wij persoonlijk aanbevelen weet je zeker dat je niet voor onnodige verrassingen komt te staan tijdens je verblijf in Krakau. Neem zeker een kijkje en mocht er iets interessants tussenzitten adviseren we je zeker te boeken! Indien er vragen zijn over specifieke hotels, horen we dat graag.
 

Culinaire wandeling

Ben je op zoek naar een unieke culinaire ervaring tijdens je verblijf in Krakau? Dan is onze culinaire wandeling zeker iets voor jou!

Fietstour

Oerhollands op de fiets Krakau verkennen!

Stadswandeling Krakau

Stadswandeling

Tijdens deze stadswandeling wordt u begeleid door de oude stad en de Joodse wijk Kazimierz.

zoutmijn

De zoutmijn van Wieliczka

Eeuwenlang was de zoutmijn van Wieliczka de parel van de industrie. Ze is pas in 2007 gesloten en vertegenwoordigen een van de oudste continu gebruikte zoutmijnen ter wereld.

Meer redenen om Krakau te bezoeken

Niet Wenen maar Krakau

Als er een andere stad is die de Oostenrijkse hoofdstad als de zelfverklaarde hefboom van de cafécultuur echt kan uitdagen, dan is het Krakau. >

De oude stad / Old Town

Beroemd geworden door als een van de eerste (oude) steden op de UNESCO lijst geplaatst te worden. De oude stad is een  >

De Joodse wijk Kazimierz

Kazimierz ligt net ten zuiden van de door de UNESCO beschermde oude binnenstad. Een plaats van  >

Liever informatie via e-mail?

Krakau tulpen logo
Robin en zijn collega Kamil zijn een absolute aanrader bij een bezoek aan Auschwitz en de stad Krakau. Robin maakt een volledig programma op maat. Hierdoor hebben wij in twee dagen 'alles' kunnen zien. Nogmaals bedankt heren!

Wij zijn anders

Bij ons geen online reserveringsformulier met daarin direct een online betalingssysteem. Wij gaan voor persoonlijk contact. Ben jij op zoek naar een nederlandstalige gids in Krakau? Bel dan met mij. We stemmen samen af hoe we de rondleiding gaan invullen. Alles is bespreekbaar. Ik ken de hot-spots van Krakau, weet waar je heerlijk kunt eten en neem je mee naar de meest authentieke plekken van deze fantastische stad.

Wij zijn officieel lid van:

Serieus, Nederlandstalig en gezellig

Uw Nederlandse gids in Krakau maakt graag een praatje over het echte leven in Polen. We vertellen graag over de achtergronden, historie en politiek. Ook praten we over alle andere typische Poolse gebruiken. Ontdek met ons de stad en zijn omgeving op een informele wijze. Met uw Nederlandse gids in Krakau bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Fotogalerij

Scroll naar boven