Op zoek naar een Nederlandstalige gids in Krakau en Auschwitz?

Wij zijn anders

Bij ons geen online reserveringsformulier met daarin direct een online betalingssysteem. Wij gaan voor persoonlijk contact. Ben jij op zoek naar een nederlandstalige gids in Krakau? Bel dan met ons. We stemmen samen af hoe we de rondleiding gaan invullen. Alles is bespreekbaar. Wij kennen de hot-spots van Krakau, weten waar je heerlijk kunt eten en nemen je mee naar de meest authentieke plekken van deze fantastische stad.

Over Robin

Tijdens mijn studie, in 2011, ben ik voor een half jaar naar Krakau verhuisd. Erasmus, een uitwisselingsproject met universiteiten, was mijn doel voor zes maanden. Het beviel mij hier zo goed dat ik er nog een half jaar stage aan had vastgeplakt. Na een jaar Krakau moest ik terug naar Nederland om mijn studie af te maken. Na mijn studie had ik het gevoel dat niets mij in Nederland hield en ben ik dus teruggegaan naar Polen. Ik ben van de stad Krakau gaan houden. Dat is ook precies de reden waarom ik nu de stadswandelingen doe en mijn landgenoten hetzelfde gevoel wil geven als ik al die jaren heb gehad en nog steeds heb. Na mijn stadswandeling ben ik ervan overtuigd dat ik mijn liefde voor de stad heb overgegeven. Mij boeken als uw gids is niet alleen het rondleiden en laten zien van de stad. Ik maak graag een praatje over het leven in Polen en over alle andere alle daagse zaken. Met andere gidsen zult u merken dat het allemaal erg formeel eraan toe gaat. Met mij bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Over Kamil

Mijn naam is Kamil en ben in Polen geboren. Toen ik dertien was verhuisde ik samen met mijn moeder naar Nederland, waar ik binnen twee jaar op een taalschool de Nederlandse taal heb geleerd. Vervolgens heb ik mijn middelbare school en HBO-opleiding in Nederland afgerond. Gedurende mijn studie ging ik dankzij een Erasmusuitwisselings programma voor een half jaar naar Krakau. Hier heb ik Robin ontmoet en sindsdien zijn we vrienden. Samen delen we onze passie voor de stad Krakau en Polen als land. Daarbij hou ik van geschiedenis en probeer er altijd achter te komen waarom er iets in het verleden gebeurde, want iedere situatie had in mijn mening invloed op de situatie waar we ons vandaag bevinden. Die passie probeer ik over te brengen aan jou, mensen die naar Krakau komen om de stad en het land te zien. Ik sta altijd open voor een discussie en door het feit ik direct in Krakau-Polen woon, en het Nederlandse nieuws volg, probeer ik altijd de situatie tussen beide landen te vergelijken. Hierdoor hoop ik dat op zijn minst gedurende onze tour, je even het gevoel krijgt dat je in Krakau woont. 

Liever informatie via e-mail?

Krakau tulpen logo

Serieus, Nederlandstalig en gezellig

Uw Nederlandse gids in Krakau maakt graag een praatje over het echte leven in Polen. We vertellen graag over de achtergronden, historie en politiek. Ook praten we over alle andere typische Poolse gebruiken. Ontdek met ons de stad en zijn omgeving op een informele wijze. Met uw Nederlandse gids in Krakau bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Fotogalerij

Scroll naar boven