Auschwitz

Het Auschwitz-Birkenau museum is een ontroerend en belangrijk bezoek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Holocaust en de Tweede Wereldoorlog. Als je het museum bezoekt, betreed je de plaats waar meer dan een miljoen mensen, voornamelijk Joden, werden vermoord tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Hoewel het bezoek aan het museum confronterend kan zijn, is het ook een belangrijke kans om te leren over de gruwelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden in de geschiedenis van de mensheid en om respect te betuigen aan de slachtoffers van de Holocaust. Door het museum te bezoeken en de tentoonstellingen te bekijken, kun je meer begrip krijgen van de impact van de Tweede Wereldoorlog op de wereld en de lessen die we kunnen leren uit deze gebeurtenissen.

De rondleidingen door het museum worden geleid door deskundige (Nederlandstalige) gidsen die je door de verschillende tentoonstellingsruimtes en historische sites leiden, waaronder de barakken, gaskamers en crematoria. De verhalen en getuigenissen van overlevenden en getuigen van de Holocaust worden in het museum getoond om een ​​duidelijk beeld te geven van de verschrikkelijke gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden.

Een bezoek aan het Auschwitz-Birkenau museum is een emotionele en belangrijke ervaring die iedereen zou moeten overwegen. Het is niet alleen een manier om respect te tonen voor de slachtoffers van de Holocaust, maar ook om de geschiedenis te begrijpen en om te leren over de lessen die we kunnen leren uit deze tragische gebeurtenissen. Wij raden het ten zeerste aan als een must-visit tijdens je bezoek aan Krakau.

Auschwitz-Birkenau

7-8 uur

(incl. reistijd en pauzes)

Hoe laat vertrekken we?
Dit is afhankelijk van het tijdslot dat we door het museum toegewezen krijgen. Meestal vertrekken we rond 09:00 uit Krakau. Dit kan echter per tour verschillen.

Hoe groot is de groep?

De groepen zijn over het algemeen kleiner dan normaal. Gemiddeld zijn de groepen 8-12 personen. In drukke periodes kunnen de groepen groter zijn. De maanden april, mei, september en oktober zijn normaliter de drukste maanden. Een excursie moet minimaal 4 personen bevatten om door te kunnen gaan.

80,- per persoon

Groepsreis

Prijs is inclusief vervoer, entree en Nederlandstalige gids.

Wat is inbegrepen in de prijs?
We bezoeken altijd Auschwitz I en Auschwitz II-Birkenau.
Afhankelijk van het aantal deelnemers vertrekken we vanaf het hotel of een verzamelplaats in het centrum van Krakau. De excursie is inclusief Nederlandstalige gids.

U kunt optioneel een lunchpakket bijbestellen (€7,50)

Waarom is onze prijs gemiddeld iets hoger dan bij andere aanbieders?​

Auschwitz is een plek die je waarschijnlijk maar één keer in je leven bezoekt. Dan kun je het best kiezen voor de beste aanbieder. Daarvoor ben je bij ons het goede adres!​

Bij ons zijn de groepen een stuk kleiner dan bij andere aanbieders. Gemiddeld bestaan onze groepen slechts uit 8 tot 12 personen *. Andere aanbieders gaan met grote touringcars naar het museum.

* We garanderen geen kleine groepen, maar gemiddeld zijn deze wel veel kleiner als bij andere aanbieders. Drukbezochte maanden, zoals in het voor- en najaar zijn over het algemeen wat groter bezet.

Wij bezoeken ook de Nederlandstalige expositie in Auschwitz. Deze wordt bij andere aanbieders overgeslagen.

Bij ons is er vanaf het eerste moment contact in het Nederlands en zijn wij er ook voor jou wanneer je hulp nodig hebt tijdens je verblijf in Krakau.

Het komt regelmatig voor dat andere aanbieders een of twee dagen voor aanvang van de excursie contact opnemen met de informatie dat de Nederlandstalige gids “ziek” is of toch niet kan. Dan is het te laat om nog een alternatief te vinden. Bij ons gaat de excursie bij genoeg deelnemers altijd door in het Nederlands.

Scroll naar boven