Onze tours

Tijdens onze tours in Krakau hoor je het verhaal van deze fantastische stad, de historie, de architectuur en nog veel meer. Ook krijg je de beste tips van de local, zodat je verblijf nog leuker wordt.
Fietsen door Krakau

Fietstour

Oerhollands op de fiets Krakau verkennen?! Boek dan nu uw fietstour! Tijdens deze fietstour wordt u begeleid door de oude stad en de Joodse wijk Kazimierz. We zullen meerdere malen stoppen en in de oude stad zult u worden teruggenomen naar de Middeleeuwen. We fietsen door het park Planty en de Rynek, die op de UNESCO lijst staat. Na de oude stad fietsen we richting de Joodse wijk, Kazimierz. Hier zult u teruggenomen worden naar de Tweede Wereldoorlog. De fietstour wordt in het Nederlands gedaan.
U ziet hetzelfde als met de stadswandeling, maar doet het op de fiets. Na aankomst bij de Schindlers fabriek, fietsen we via een leuke route langs de rivier terug naar de startplek in de oude stad.

>> meer info

Er gaat niks boven persoonlijk contact!
Bellen dus.... +48 (0)729384289

Wij zijn anders. Bij ons geen online reserveringsformulier met daarin direct een online betalingssysteem. Wij gaan voor persoonlijk contact. Ben jij op zoek naar een nederlandstalige gids in Krakau? Bel dan met mij.... dan stemmen we samen af hoe we de rondleiding gaan invullen. Alles is bespreekbaar. Ik ken de hot-spots van Krakau, weet waar je heerlijk kunt eten en neem je mee naar de meest authentieke plekken van deze fantastische stad. 

Toch liever meer informatie via de e-mail?

12 redenen om Krakau te bezoeken

Elke week een nieuwe reden om Krakau te bezoeken!

Bekijk alle blogs
Image

Over mij...
(Robin Rook)

Tijdens mijn studie, in 2011, ben ik voor een half jaar naar Krakau verhuisd. Erasmus, een uitwisselingsproject met universiteiten, was mijn doel voor zes maanden. Het beviel mij hier zo goed, dat ik er nog een half jaar stage aan had vastgeplakt. Na een jaar Krakau moest ik terug naar Nederland om mijn studie af te maken. Na mijn studie had ik het gevoel dat niets mij in Nederland hield en ben ik dus teruggegaan naar Polen. Ik ben van de stad Krakau gaan houden. Dat is ook precies de reden waarom ik nu de stadswandelingen doe en mijn landgenoten hetzelfde gevoel wil geven als ik al die jaren heb gehad en nog steeds heb. Na mijn stadswandeling ben ik ervan overtuigd dat ik mijn liefde voor de stad heb overgegeven. Mij boeken als uw gids is niet alleen het rondleiden en laten zien van de stad. Ik maak graag een praatje over het leven in Polen. Ook over alle andere dingen. Met andere gidsen zult u merken dat het allemaal erg formeel eraan toe gaat. Met mij bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Krakau

Krakau heeft een prachtig oud centrum dat onder de Unesco bescherming valt. In de roerige Poolse geschiedenis was Krakau de basis van het Koninkrijk Polen omstreeks 1038 en bleef dat tot circa 1700. Uit deze periode stammen de imposante Wawelburcht en het stadscentrum met de altijd levendige marktplaats (de Rynek, men beweert hier de grootste en gezelligste van Europa)) met de sierlijke Maria-kerk en de fraaie Lakenhal. De (deels) toegankelijke universiteit stamt uit 1364. In het historische centrum zijn maar liefs 148 kerken! Maar gelukkig ook veel winkeltjes en terrassen rondom de Rynek!

Robin is een enthousiaste gids die al 7 jaar in Krakau woont.

Robin is een enthousiaste gids die al 7 jaar in Krakau woont en vloeiend Pools spreekt. Handig om een leuk eet adresje te regelen of iets anders. Hij laat je de mooie plekken in Krakau zien en vertelt interessante verhalen die je niet in je reisgids vindt. Wij hebben genoten van de wandeling en zijn aangename gezelschap. Ga je naar Krakau? Maak dan ook een stadswandeling met hem. Ook kun je hem allerlei vragen stellen over de stad.

Serieus, Nederlandstalig en gezellig

Mij boeken als uw gids is niet alleen het rondleiden en laten zien van Auschwitz - Birkenau. Ik maak graag een praatje over het echte leven in Polen. Achtergronden, historie, politiek maar ook over alle andere typische Poolse dingen. Met andere gidsen zult u merken dat het allemaal erg formeel eraan toe gaat. Met mij bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Facebook