Blog

Krakau is uitgeroepen tot Europese Gastronomische hoofdstad 2019

12 redenen om Krakau te bezoeken. Vandaag reden 8!

In heel Polen kan je onderweg lekker hapjes kopen voor tussendoor. Krakau barst van de leuke restaurants en trendy eettentjes waar je vaak verrassend lekkere hapjes op de menukaart vindt.

De meest populaire tussendoor-hapjes zijn:

  • Zapiekanka – een lange sandwich met gesmolten kaas, ui en champignons en ketchup. zo’n broodje kan wel 50 centimeter lang zijn.
  • Pierogi – een soort tasjes van ongerezen deeg, enigszins vergelijkbaar met ravioli. Gevuld met verschillende ingrediënten zoals aardappels, groenten en vlees.
  • Oscypki – gerookte kaas gemaakt van schapenmelk. Het is een typisch Zuid-Pools gerecht.
  • Obwarzanek – een traditioneel Krakaus broodje. Het broodje is gevlochten en ringvormig met een doorsnede van 12 tot 17 centimeter en een groot gat in het midden. Het wordt bestrooid met sesam- of maanzaad of grofgemalen zout.

Krakau is uitgeroepen tot Europese Gastronomische hoofdstad 2019! De stad zal in 2019 een aantal grote culinaire events, feesten en bijeenkomsten organiseren.

Tijdens onze stadswandeling lopen we meerdere keren langs plekken waar deze lokale lekkernijen worden verkocht. Interesse? Boek dan snel een stadswandeling!

Volgende week reden 9!

Serieus, Nederlandstalig en gezellig

Mij boeken als uw gids is niet alleen het rondleiden en laten zien van Auschwitz - Birkenau. Ik maak graag een praatje over het echte leven in Polen. Achtergronden, historie, politiek maar ook over alle andere typische Poolse dingen. Met andere gidsen zult u merken dat het allemaal erg formeel eraan toe gaat. Met mij bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Facebook