Blog

De fabriek van Oskar Schindler

12 redenen om Krakau te bezoeken. Vandaag reden 6!

In een voormalig industrieel stadsdeel aan de zuidkant van de Wisla bevindt zich de fabriek van Oskar Schindler. In de oude fabriekshal is tegenwoordig een museum gevestigd waar het verhaal van Schindler’s Joden en de stad in de bezettingstijd door de Nazi’s wordt verteld aan de hand van historische beelden. In het museum vind je niet wat veel toeristen wel verwachten, de geschiedenis van de fabriek! Desondanks is het museum een bezoek zeker waard!

Tijdens onze stadswandeling refereren we regelmatig naar de film Schindler’s List. Klinkt interessant? Boek dan nu een stadswandeling! Optioneel is het ook mogelijk om al tickets te reserveren voor direct na de wandeling.

Volgende week reden 7!

Serieus, Nederlandstalig en gezellig

Mij boeken als uw gids is niet alleen het rondleiden en laten zien van Auschwitz - Birkenau. Ik maak graag een praatje over het echte leven in Polen. Achtergronden, historie, politiek maar ook over alle andere typische Poolse dingen. Met andere gidsen zult u merken dat het allemaal erg formeel eraan toe gaat. Met mij bent u verzekert van een gezellig verblijf.

Facebook